Rýchly kontakt

037 / 65 559 66

suntravel@suntravel.sk

Postupim, Berlín a Drážďany

, atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Berlín, Reichstag , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, Katedrála Matky Božej, Martin Luther , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Belín, Checkpoint Charlie , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, Cecilhof , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, vstup do parku Sanssouci , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, Hofkirche , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Berlín, televízna veža , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Berlín, Brandenburská brána , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, palác v parku Sanssouci , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Postupim, Čínsky čajový dom v parku Sanssouci , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, Zwinger , atobusový poznávací zájazd, Nemecko, Drážďany, leták
Destinácia: Nemecko
Kód zájazdu: 1309437
Cena od: 342 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

15.08.2024 4 dni Last Minute 342 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Trojuholník slávnych nemeckých miest plných nádherných pamiatok, ktoré jednoducho musíte vidieť. Od hlavného mesta Berlín s Brandenburskou bránou, Ríšskym snemom, či slávnym Checkpoint Charlie, cez historické Drážďany s krásnym Zwingerom, Stačí len vyraziť na cestu.


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky

 

Berlín - Postupim - Drážďany


 



Doprava:
autobusová

Program:

1. deň - odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, v popoludňajších hodinách príchod do hlavného mesta Berlína, prehliadka: centrum „západného Berlína“ - pamätný kostol cisára Wilhelma II., bulvár Kurfürstendamm, jeden z najväčších obchodných domov v Európe - KaDeWe, ktorý bol v minulosti najznámejším „obchodným domom západu",  individuálne voľno. Vo večerných hodinách ubytovanie v hoteli a nocľah.

2. deň - raňajky, odchod do mesta Postupim (Potsdam). Hlavné mesto Brandeburska sa nachádza iba 25 km od Berlína a nazýva sa aj mestom zámkov a záhrad. Prehliadka mesta: malá Brandenburská brána, zámok a park Sanssouci, zámok Cecilienhof - miesto, kde sa konala významná Postupimská konferencia v roku 1945, Holandská štvrť. V podvečerných hodinách návrat do hotela a nocľah. 

3. deň - raňajky, pokračovanie v prehliadke najzaujímavejších pamätihodností Berlína: Brandenburska brána - symbol rozdelenia a zjednotenia Nemecka, Ríšsky snem - sídlo nemeckého parlamentu, Židovský pamätník, námestie Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie - najznámejší prechod medzi bývalou západnou a východnou časťou mesta, Gendarmenmarkt, reprezentačná trieda Pod Lipami (Unter den Linden). Fakultatívne návšteva Ostrova múzeí s piatimi významnými múzeami (UNESCO). Záver prehliadky na Alexanderplatz – v centre bývalého „východného Berlína“, v prípade záujmu možnosť navštíviť televíznu vežu, ktorá je najvyššou stavbou v Nemecku a ponúka krásnu vyhliadku na okolie. Vo večerných hodinách odchod do Drážďan, ubytovanie a nocľah.

4. deň - raňajky, prehliadka jedného z „najzelenších“ miest Európy - Drážďan, ležiacom na brehoch rieky Labe. Mesto bolo počas 2. svetovej vojny takmer kompletne zničené bombardovaním. Prehliadka mesta - Rezidenčný palác s klenotnicou saských kurfistov a kráľov - Zelená klenba, zbrojnicou s bohatou zbierkou zbraní, brnení a historických textílií. Kulturpalast, Semperova opera, "nemecký Louvre"- barokový palác Zwinger s krásnym nádvorím a galériou - popredná baroková pamiatka s najväčšou zbierkou porcelánu, katedrála Matky Božej. Promenáda nad riekou Labe-Brűhlova terasa-Goethe ju nazval balkónom Európy, s nádhernou budovou Albertinum, kde sídli najdôležitejšia nemecká galéria zameraná na modernu. Monumentálny kostol Panny Márie - Frauenkirche - je symbolom Drážďan a jednou z najvýznamnejších barokových stavieb celého Nemecka, nachádzajúcej sa na známom námestí Neumarkt.

Katedrála Nasvätejšej Trojice Hofkirche je najväčšou chrámovou stavbou Saska, fasádu tvorí 78 sôch, ktoré predstavujú sväté a cirkevné osobnosti. V popoludňajších hodinách odchod z Drážďan, návrat do SR v neskorých večerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky:  pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc).  Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie  KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 85 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 140 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 120 EUR. Nástupné miesta: BA, Brno, Praha – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Berlín | Brandenburská brána | Postupim | Drážďany

Oslavujeme
Sun Travel Nitra oslavuje 20 rokov
Navštívte nás na
Sun Travel Nitra na Facebooku
Partneri
Chorvátske turistické združenie

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »