Rýchly kontakt

037 / 65 559 66

suntravel@suntravel.sk

Lyžovačka s poznávačkou v Gudauri - Gruzínsko

Destinácia: Gruzínsko
Kód zájazdu: 1210956
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Lyžiarske zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

TV chladnička,minibar internet, WiFi

Popis

Gruzínsko ponúka skvelé zážitky. Inak tomu nie je ani v prípade lyžovačiek. Lyžiarske stredisko Gudauri vybudované v nadmorskej výške 2196 m.n.m. vám ponúkne trate pre začiatočníkov aj pre skúsených lyžiarov či milovníkov free ridu a iných zimných radovánok.  Samozrejme, na začiatok by ste sa mali zoznámiť s touto nádhernou krajinou a jej kultúrou, preto sa na tomto zájazde nebudete iba lyžovať, ale aj kultúrne vyžívať. Našou prvou zastávkou bude mesto Gori, ktoré je rodným mestom Stalina a nachádza sa tam aj jeho múzeum. Nájdete tam také unikáty ako vlak, ktorým išiel na konferenciu na Jaltu, jeho rodný dom či posmrtnú masku. Ďalšou zastávkou je Tbilisi – hlavného mesto Gruzínska, kde spoznáte pamiatky ako Džvari, Narikali či ulicu Šardeni a iné. Večer okúsite pravý gruzínsky folklór a pochutnáte si na miestnej kuchyne. Gruzínci radi hostia turistov  a návšteva  sa neobíde bez degustácie gruzínskeho vína a brandy. Všetky kalórie môžete spáliť na lyžovačke. Už sa tešíte?

Pre vstup do krajiny vám stačí platný cestovný pas ešte 6 mesiacov po výstupe z krajiny alebo platný občiansky preukaz. 

Program
1. deň

Prílet do Kutaisi
Transfer z letiska do hotela
Ubytovanie v hoteli
Noc v hoteli

2. deň

Raňajky v hoteli
Presun do Tbilisi 
Cestou do Tbilisi si spravíme zastávku v Upliscikhe – jedinečný pamätník, staré mesto/pevnosť, ktorá bola vysekaná do kameňa – ide v podstate o jaskynný komplex. Prvý krát sa v letopisoch spomína v 1.st. pred našim letopočtom. Pokračujeme do mesta Gori, ktoré je rodiskom Stalina. Práve tam navštívime Múzeum Stalina, ktorý sa narodil a vyrástol v tomto meste. Múzeum otvorili v roku 1937, ešte počas jeho života. Múzeum má tri sekcie, nachádzajú sa tam predmety ako  dary k jubileám, rodinné fotografie, rôzne dokumenty a posmrtná maska vodcu. Taktiež aj domček, v ktorom mala Stalinova rodina prenajatú jednu izbu. Ale aj pamätný vagón, ktorým Stalin cestoval v r. 1941 na konferenciu na Jaltu či na konferenciu do Teheránu.
príchod do Tbilisi
Ubytovanie v hoteli
19:30 tradičná gruzínska večera s folklórnym vystúpením

3. deň

Raňajky v hoteli
10:00 Po raňajkách spolu navštívime pamiatku UNESCO kláštor Džvari zo 6. storočia, odkiaľ sa otvára nádherná panoráma. Následne navštívime Mtskhetu pôvodne hlavné mesto Gruzínska, ktoré volajú aj druhý Jeruzalem. V samotnom Mtskhete sa nachádza mnoho starobylých cirkví, niektoré z nich navštívime, napr. Katedrálu Svetitskhoveli z 11. storočia, ktorá je svätým miestom pre každého človeka pravoslávneho vierovyznania. V chráme sa nachádza róba Ježiša Krista, v ktorej bol ukrižovaný. Oči poteší aj miestny trh, kde sa dá nájsť mnoho zaujímavých suvenírov.
Prestávka na obed
Prehliadka Tbilisi – Tbilisi je ako magnet – priťahuje turistov z celého sveta a v tento deň pochopíte prečo. Duchovným centrom mesta je najväčší pravoslávny chrám na svete – Sameba, ktorý postavili v 21. storočí.  V Tbilisi je mnoho pamätníkov, ktoré majú viac ako 1000 rokov, no najstarším pamätníkom je Ančiskhati – cirkev Narodenia Panny Márie. Podľa výskumov túto cirkev postavili v prvej polovici 6. storočia na príkaz cára Dači. Chrám Sioni (12.storočie) je zaujímavý vďaka architektúre, ale aj ako posvätné miesto, kde sú umiestnené katolícke relikvie. Pri chráme sa nachádza kríž svätej Niny, ktorý je vyrobený z vinnej révy, a údajne upevnený vlasmi samotnej Niny. Potom navštívime pamiatku súčasnej architektúry – most Mieru.
Presunieme sa k stanici lanovky, ktorá bola postavená už v roku 1905 a nedávno rekonštruovaná. Vyvezieme sa na horu Mtatsminda (Svätá hora) odkiaľ sa otvára krásny výhľad na celé mesto. Poprechádzame sa po parku a pomaly sa vrátime naspäť do mesta.
Degustácia brandy s návštevou závodu Sarajishvili
Voľný čas
Noc v hoteli

4. deň
Raňajky v hoteli a check out
Cesta po gruzínskej vojenskej ceste
Zastávka pri jazere Žinvali (Zhinvali)
Prehliadka zámku Ananuri – hrad sa stal v 16-18. storočí najdôležitejšou pevnosťou na Kaukaze. Je to jeden z najkrajších a najväčších, neskorých, feudálnych architektonických komplexov v Gruzínsku.
Návšteva chrámu z 10. storočia najsvätejšej Bohorodičky, ktorý ešte stále funguje.
Transfer do Gudauri
Ubytovanie v hoteli
Večera v hoteli
Noc v Gudauri

5. deň

Raňajky v hoteli
Oddych alebo lyžovanie v Gudauri
Večera v hoteli
Noc v Gudauri

6. deň

Raňajky v hoteli
Oddych alebo lyžovanie v Gudauri
Večera v hoteli
Noc v Gudauri

7. deň
Raňajky v hoteli
Oddych alebo lyžovanie v Gudauri
Večera v hoteli
Noc v Gudauri

8. deň

Raňajky v hoteli
Oddych alebo lyžovanie v Gudauri
15:00 odchod do Kutaisi
Nočný odlet do Viedne

Poradie dní v programe sa môže meniť v závislosti od presného času odletu a príletu do destinácie
*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami  (maximálny počet osôb je 22)

Ubytovanie
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie:
Hotel Brim 4* Tbilisi
Hotel Brim je eco-friendly a nachádza sa priamo v centre Tbilisi, v jeho tichšej časti. V moderne zariadených izbách sa nachádza satelitná TV, chladnička, varná kanvica, sprcha a fén. Každé ráno sa podávajú bufetové raňajky. Hostia môžu využiť hotelovú reštauráciu, bar a terasu.
Hotel KMM 4* Tbilisi
Hotel KMM je moderný 4* hotel s priestrannými izbami nachádzajúci sa priamo v centre. Je vám k dispozícii 24 hodinová recepcia, wifi v celom hoteli a raňajková miestnosť s chutnými bufetovými raňajkami.  V okolí hotela nájdete obchody s potravinami, reštaurácie, fastfoody a zmenárne, často otvorené 24 hodín denne. V hotelových izbách sa nachádzajú bežné elektrické zásuvky.
Hotel Gudauri Inn 4*, Gudauri
Hotel priamo v srdci lyžiarskeho strediska Gudauri je vzdialený 700m od lanovky. Hotel disponuje vlastnou reštauráciou s terasou. Wifi je dostupné v celom hoteli. Izby sú zariadené v príjemnom horskom štýle a disponujú TV, vlastnou kúpeľňou so sprchou.

Cena zahŕňa
Ubytovanie v hoteli 4*v Tbilisi s raňajkami
Ubytovanie v hoteli 4* v Gudauri s polpenziou
Folklórna večera
Transfery počas programu v destinácii
Vstupné lístky a všetky exkurzie v programe
Slovensky/česky hovoriaci sprievodca
Degustácie brandy

Cena nezahŕňa
Letenky od 200€/osoba (možnosti odlet z Viedne alebo Budapešti)
Batožina do podpalubia do 20kg: 80€/ks
Lyžiarska batožina do podpalubia do 32kg: 95€/ks
Komplexné cestovné poistenie, vrátane storna pobytu a poistenia pri športe: 32€/osoba
Cestovné poistenie pandemic, vrátane poistenia pri športe a storna pobytu: 64€ osoba
Skipass (4 dňový skipass - cca 98€)

Oslavujeme
Sun Travel Nitra oslavuje 20 rokov
Navštívte nás na
Sun Travel Nitra na Facebooku
Partneri
Chorvátske turistické združenie

Kontaktujte nás

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »