Rýchly kontakt

037 / 65 559 66

suntravel@suntravel.sk

Moskva a Petrohrad v zime

Destinácia: Rusko
Kód zájazdu: 1217334
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis
Moskva a Petrohrad netradične v zime. Rozhodli sme sa pre vás pripraviť exkluzívny zimný zážitok v Moskve a Petrohrade za 9 dní. V tomto zájazde bude aj vodka aj kaviár, ale inak ako ste zvyknutí.  Vyberte sa s nami na zimné dobrodružstvo do týchto dvoch metropol, ktoré vám tento krát predstavíme trochu inak a prvý krát v zimnej kombinácii u nás. Uvidíte najznámejšie pamiatky ako Kremeľ, Červené námestie v Moskve a zimný palác alebo Auroru v Petrohrade. Avšak pridáme zaujímavé múzea, bunkre, degustácie a workshopy.
Tešíte sa ? Lebo MY veľmi!!!

Program
1. deň
Prílet do Moskvy
Privítanie na letisku
Transfer do hotela – výklad sprievodcu počas cesty
Ubytovanie v hoteli
voľný čas
Noc v hoteli

2. deň
Raňajky v hoteli
10:00 Prehliadka po Moskve- v prvých dvoch termínoch uvidíte aj nádhernú vianočnú /novoročnú výzdobu v Moskve, ktorá je naozaj ako z rozprávky. Moskva je však celoročne vysvietená tak, že sa vám s ňou bude len ťažko lúčiť. Počas autobusovej exkurzie so zastávkami uvidíte Budovu MGU, Vorobjove hory (panoráma mesta),Tverskú ulicu, parlament, bývalu centrálu KGB, Liubjanske námestie, Chrám Krista Spasiteľa, Biely dom a iné.
13:00 Exkurzia do múzea Kozmonautiky
Počas exkurzie sa oboznámite so sovietskou a ruskou kozmonautikou. Napríklad so vznikom tohto priemyslu v ZSSR, prvými vesmírnymi jazdcami, prvými družicami Zeme, s prvým letom človeka do vesmíru, s letmi kozmických aparátov na Mesiac a pod.
Po cestách vesmírom nás čaká prechádzka po VDNCH. Dozviete sa históriu vybudovania výstaviska, uvidíte najznámejšie pavilóny, fontány a legendárne Zelené divadlo. Zistíte, čo je vyobrazené na oblúku južného vchodu, prečo je vo VDNCH kruhová kino panoráma, kde stále prijímajú pionierov či čarujú s počasím. Želajte si niečo pri pamätníku „Šťastnej rodiny“.
V zime sa VDNCH mení na rozprávkovú krajinu pokrytú ľadom a ľadovými sochami. Využite jedinečnú šancu zakurčoľovať si na najväčšom klzisku na svete (20 549m2).
18:00 koniec exkurzie a voľná zábava napr. na klzisku.
Noc v hoteli

3. deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia po podzemných palácoch Moskvy – Ide o jedinečnú prehliadku moskovským metrom a jeho skvostami. Vypočujete si históriu moskovského metra a pozrite si jeho najkrajšie stanice ako napríklad Námestie revolúcie, Kyjevskaja, Komsomolskaja, Novoslabodskaja či Bieloruská a mnoho iných.
Pokračujeme Exkurzia po srdci Moskvy –pešia exkurzia po historickom centre mesta. Návšteva Kremľa a katedrály. Zvonica Ivana Veľkého, cár-zvon, cár-delo.
Námestie katedrál – Uspenkaja katedrála, Blagoveščenskaja katedrála, Alexandrovská katedrála. Prehliadka Červeného námestia, Alexandrovský sad, Manéžne námestie a GUM. Návšteva vianočných trhov v Moskve (december).
Návšteva parku Zarjadi, ktorý sa stal moderným symbolom Moskvy. Park je rozčlenený do 4 klimatických zón charakteristických pre Rusko: les, tundra, step a lúky, ktoré sezóne zaplavuje. Nevynecháme ani vyhliadku nad riekou, ktorá ako keby lieta vo vzduchu.
Voľný čas.

4. deň
Raňajky v hoteli
10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia do múzea GULAG-u
Toto múzeum bolo otvorené v r. 2004 a jeho zakladateľom je publicista a historik, ktorý sa dostal do Stalinovských lágrov ako syn „nepriateľa národa“. Múzeum obsahuje rôzne dokumenty, listy a predmety bývalých väzňov, ktoré mali pri sebe v lágri. Taktiež nájdete aj expozíciu venovanú umelcom, väčšina diel je od maliarov či sochárov, ktorí boli väznení v GULAGOCH. Uvidíte jedinečné fotografie a videá, ktoré potvrdzujú existenciu GULAGOV ( v Rusku dlho popierané). Spoznáte osudy bežných ľudí, ale aj významných osobností ZSSR. Potom naše kroky povedú do Stalinovho bunkru v Izmajlove– tento bunker sám Stalin obýval v rokoch 1939-1941. Bunker má 24 sál, kde je vystavených okolo 15 000 exponátov, ktoré vypovedajú o histórii ozbrojených síl Ruska. Bunker má 17 km chodby, ktoré vedú až do centra Moskvy.
Na záver dňa  navštívime Múzeum vodky– ukrývajúce vyše 500 rokov histórie tohto najslávnejšieho ruského nápoja. Na konci exkurzie nás čaká degustácia vodky so záhryzom a výkladom.
voľný čas
Noc v hoteli

5. deň

Raňajky v hoteli
Voľný čas
Transfer na železničnú stanicu a nástup do rýchlovlaku SAPSAN
Cesta SAPSANom do Petrohradu je rýchla, pohodlná a môžete si užívať roznôrodosť krajiny alebo sa pripojiť na wifi. Vyše 800 km prekonáte za 4 hodiny.
privítanie na stanici v Petrohrade
Transfer do hotela a ubytovanie
Autobusová prehliadka mestom– Počas, ktorej Vám predstavíme architektúru, históriu a zaujímavosti tohto mesta. Urobíme zastávky pri Kazanskom chráme, budove admirality, chráme Kristovho vzkriesenia, dome Petra Veľkého, Jusupovskom paláci, Národnom múzeu Puškina, či pri kunstkamere.
Tradičná ruská večera s folklórnym programom

6. deň
Raňajky v hoteli
Stretnutie na recepcii hotela so sprievodcom
Exkurzia do Chrámu Sv. Izáka– je to 4. najväčší pravoslávny chrám na svete. Postavili ho v r. 1858, meria 101,5 metra na výšku a jeho interiér je vyzdobený viac ako 300kg zlata. Zdobí ho kolonáda stĺpov a každý z nich má 64 ton. Kedysi dávno by ste v ňom našli foucaltovo kyvadlo, ktoré dokazuje že Zem rotuje či múzeum anti relígie.
Následne pôjdeme do Cárskeho sela v meste Puškin, ktoré sa nachádza 25 km južne od Petrohradu. Mesto je pomenované na počesť ruského spisovateľa A. S. Puškina, ktorý tu študoval. Okrem nádherných parkov vás nadchne hlavne Katarínsky Palác, vybudovaný Katarínou I. neskôr rekonštruovaný Katarínou II., ktorý je z dielne architekta Ermitáže. Zároveň tu nájdete jantárovú komnatu, ktorú podaroval Petrovi I. pruský kráľ Fridrich Wilhem I. a následne zmizla počas nacistickej okupácie. Preto sa v paláci nachádza jej replika, tiež vyrobená z jantáru.
Tento deň zakončíme neskorým obedom v podobe workshopu na ruskú kuchyňu a ruským pitím čaju
Noc v hoteli

7. deň
Raňajky v hoteli
Exkurzia do Petropavlovskej pevnosti– počas tejto exkurzie navštívite miesta, ktoré sú zozname každého turistu, ktorý navštívi Petrohrad. Pevnosť, hrobka cárov a hlavné politické väzenie krajiny počas cárskeho Ruska a boľševikov to všetko je Petropavlovská pevnosť, ktorá  sa nachádza na tzv. zajačom ostrove. V hrobke spočíva napr. Mikuláš II. a Peter Veľký.
Exkurzia do Zimného paláca– návšteva Ermitáže, ktorá patrí medzi najväčšie múzea na svete. Je ozajstnou pokladnicou svetovej kultúry a umenia a vy uvidíte viac ako 3 milióny exponátov.
Voľný čas

8. deň
Raňajky v hoteli
Exkurzia do múzea Politickej histórie Ruska– toto múzeum má iba pár rokov, ale veľmi rýchlo si získalo obľubu u návštevníkov pre bohatú a zaujímavo postavenú expozíciu. Múzeum ponúka tematické okruhy, ale medzi základné patrí prier?z politickej histórie Ruska od cárskeho Ruska cez boľševikov, sovietov a atď. Dozviete sa o politickej úlohe cárskej polície a mnoho iného. Múzeum hovorí príbehy cárskej rodiny, bežných ľudí, obetí revolúcii a podobne.
Návšteva Aurory – symbol boľševickej revolúcie, ktorá bola nasadená napr. v rusko-japonskej vojne.
Exkurzia do múzea kaviáru- jediné múzeum na svete svojho druhu, kde sa dozviete zaujímavosti o ruskom kaviári a jeho histórii. V múzeu sa nachádza aj butik kaviáru, kde budeme degustovať kaviáry od výmyslu sveta- rôzne druhy, kvalita a pod.
Voľný čas
Noc v hoteli

9. deň
Raňajky v hoteli
Transfer na letisko


Ubytovanie:
Gamma-Delta 3* Izmailovo
Mega komplex Izmailovo je najväčší v Európe a je zaradený do zoznamu najväčších na svete. Vyznačuje sa veľkolepou organizáciou prijímajúcich hostí, založenou na najlepších moskovských tradíciách pohostinnosti a najnovších technológiách hotelového podnikania.

Hotel Azimut 4*

AZIMUT Hotel Saint-Petersburg sa nachádza na nábreží rieky Fontanka, len 2 stanice metrom od centra mesta. Je to najvyššia budova v historickej štvrti Petrohradu. Ponúka bar s panoramatickým výhľadom, reštauráciu a bezplatné Wi-Fi.Všetky svetlé izby v ubytovaní AZIMUT Hotel Saint-Petersburg majú pracovný stôl, TV a súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom. Hotel má vlastné bankomaty. Personál služby organizácie výletov vám poskytne informácie o miestnych atrakciách. Na požiadanie máte k dispozícii službu kyvadlovej dopravy na letisko Pulkovo.

Cena zahŕňa
Ubytovanie v hoteli 3* a 4* s raňajkami
všetky vstupy v rámci programu
lístky na sapsan
strava podľa programu
folklórny večer s večerou
workshop ruskej kuchyne
služby slovensky alebo česky hovoriaceho sprievodcu
transfery v Rusku v rámci programu
degustácia kaviáru
degustácia vodky

Cena nezahŕňa
víza 65€ osoba
cestovné poistenie 2,5€ osoba deň alebo cestovné poistenie pandemic 4€ osoba deň
PCR test na Slovensku , vieme ponúknuť za 37€
PCR test v Rusku, ponúkame za 30€
od 230€ spiatočná letenka vrátane príručnej batožiny do 10kg a podpalubnej do 20kg

Oslavujeme
Sun Travel Nitra oslavuje 20 rokov
Navštívte nás na
Sun Travel Nitra na Facebooku
Partneri
Chorvátske turistické združenie

Kontaktujte nás

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »