Rýchly kontakt

037 / 65 559 66

suntravel@suntravel.sk

Vianočný Krakow, Wadowice a soľná baňa Wieliczka

Destinácia: Poľsko, Malopoľské vojvodstvo
Kód zájazdu: 1327804
Cena od: 129 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

07.12.2024 2 dni First Minute 129 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vydajte sa s nami do historického Krakowa v čase adventu, kde na stredovekom námestí zažijete čarokrásne vianočné trhy, kúpite si nielen pekné vianočné dekorácie, ručne maľovanú keramiku, ale i prútené košíky, výrobky z dreva, čipky...
Milovníci známych poľských krowiek si taktiež prídu na svoje, nakoľko ich tu majú s príchuťami od výmyslu sveta. Vôňa grilovaného mäsa a klobások Vás bude sprevádzať na každom kroku. Nebude chýbať ani obľúbený grilovaný údený syr s brusnicovou omáčkou.
Vianočné trhy sa budú konať na najväčšom stredovekom námestí v Európe. Ak ste milovníkom historických pamiatok, milujete rušné miesta, pouličných umelcov, stredoveké uličky, lákajú Vás obchody, kaviarničky, tak neváhajte ani chvíľku a navštívte s nami kráľovské mesto Krakow.
Na druhý deň neobídete ani mestečko Wadowice, rodisko pápeža Jána Pavla II, kde uvidíte jeho rodný dom a gymnázium, ktoré navštevoval a taktiež sa zastavíte v unikátnej soľnej bani Wieliczka, kde Vás uchvátia do soli vyrezané sochy, kaplnky a rôzne náboženské reliéfy....

Program zájazdu:
1.deň :
odchod zo Slovenska z jednotlivých nástupných miest. Po príchode do Krakowa sa vydáte svojou vlastnou cestou, alebo sa pridáte k sprievodcovi CK, ktorý Vám poukazuje najvýznamnejšie historické pamiatky.
Uvidíte hrad Wavel, katedrálu sv. Stanislava, Hlavné námestie - Rynek Glowny, renesančnú budovu Sukienice, gotický Mariánsky kostol, budovu Radničnej veže, Floriánsku bránu a Barbakan...
Neskôr budete mať dostatok času na individuálne voľno, návštevu kaviarní, obchodov, reštaurácií a samozrejme krásnych vianočných trhov. Večer odchod na ubytovanie. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách sa zastavíte v unikátnej soľnej bani Wieliczka, ktorú navštívi v priemere 700 tisíc ľudí ročne. Uvidíte tu úžasné podzemné kaplnky so sochami a reliéfy vytesané zo soli. Viaceré steny sú zdobené skamenenými soľnými ružami a obrazcami, ktoré predvádzajú nádherné divadlo.
Po návšteve soľnej bani sa zastavíte v mestečku Wadowice - v rodisku pápeža Jána Pavla II.. Ak budete mať záujem, môžete navštíviť rodný dom Jána Pavla II. a uvidíte aj gymnázium, ktoré pápež navštevoval. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko. 

Predpokladané časy odchodov :

Bratislava - cca o 4:00 hod.  
Trnava - cca o 4:45 hod.  
Nitra - cca o 5:30 hod 
Banská Bystrica - cca o 7:00 hod  
Ružomberok - cca o 8:30 hod. 
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v 3* hoteli
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Krakowa
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerná miestenka  7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 35 € / osoba/noc
soľná baňa Wieliczka  cca 115 PLN / dospelá osoba, 96 PLN / deti, 105 PLN / seniori
nástupné miesta a príplatky:
Bratislava 9 € ( garantovaný zvoz)
Trnava 8 € ( garantovaný zvoz)
Nitra 8 € ( garantovaný zvoz) 
Banská Bystrica 7 € ( garantovaný zvoz)
Ružomberok 0 €
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Oslavujeme
Sun Travel Nitra oslavuje 20 rokov
Navštívte nás na
Sun Travel Nitra na Facebooku
Partneri
Chorvátske turistické združenie

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »