Rýchly kontakt

037 / 65 559 66

suntravel@suntravel.sk

Komodo, Lombok, Flores, Rinca, Gili, Bali#

/uploads/galleries/7308/komodo-lombok-flores.jpg Dobré ráno, Lombok.
foto?: Robert TARABA — BUBO Pohľad na tradičnú mangarajskú dedinku.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO Šťavnato zelené okolie Waerebo.
foto?: Robert TARABA — BUBO Bujná vegetácia nás sprevádza po dlhú časť treku.
foto?: Robert TARABA — BUBO Ráno s domácimi v tradičných domoch rumah adat.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO Wae Rebo je posledná dedina svojho druhu, schovaná ďaleko v džungli.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO Plavba floreským morom.
foto?: Robert TARABA — BUBO Rybári v blízkosti ostrova Rinca.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO foto?: Robert TARABA — BUBO Pantai merah – ružová pláž na ostrove Komodo.
foto?: archív BUBO Trúfate si? Varan komodský je najväčší jašter žijúci na zemi, dosahujúci dĺžku až 3 metre a váhu 150 Videli ste už ako u varanov prebiehajú pytačky?
foto?: Pavel FELLNER — BUBO Varan komodský sa stal ikonou týchto končín.
foto?: Jozef HARVÁNEK — BUBO Gili Lawa.
foto?: Robert TARABA — BUBO Pláže s minimom turistov.
foto?: archív BUBO Nádherné nepoškvrnené pláže Komoda.
foto?: archív BUBO Rybí trh v meste Labuan Bajo.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO Začiatok cesty na vrch sopky Rinjani.
foto?: Robert TARABA — BUBO Pri výstupe na Rinjani mnohonásobne prekročíte svoje limity. Trek je náročný, no výhľady a pocit, kt Výhľad do kráteru sopky Rinjani
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO Sopečné kráterové jazero.
foto?: Robert TARABA — BUBO Spíme v stanoch nad kalderou sopky Rinjani.
foto?: Robert TARABA — BUBO Náš stanový tábor pri výstupe na Rinjani.
foto?: Robert TARABA — BUBO Západ slnka zo sopky Rinjani.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO Sopka v sopke.
foto?: Jozef HARVÁNEK — BUBO A Gili.
foto?: Robert TARABA — BUBO Tradičnou loďou sa vyberieme na šnorchlovací výlet za krásami mora v okolí Gili ostrovov.
foto?: arc Národný park Komodo nie je krásny len na povrchu. Vyskúšate šnorchlovanie s korytnačkami?
foto?: arc Oddych v hoteli Sol Beach house Benoa by Melia Záver nádhernej expedície na ostrove bohov.
foto?: Martin ŠIMKO — BUBO
Destinácia: Indonézia, Malé Sundy, Flores ostrov - Labuan Bajo
Kód zájazdu: 1333063
Cena od: 4 380 €
Príplatky od: 789 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

28.07.2024 16 dní First Minute 4 580 € +789 € odlet: Viedeň letecká
09.11.2024 16 dní First Minute 4 380 € +789 € odlet: Viedeň letecká
11.04.2025 16 dní First Minute 4 495 € +789 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Nový vylepšený program: viac mora a viac exotiky. Pozorovanie korytnačiek a najväčších žijúcich jašterov planéty. Prírodné dobrodružstvo a zážitok na celý život. Výstup na najkrajšiu sopku oblasti a oddych na rajských ostrovoch. Nádherná expedícia pre skúsených cestovateľov.

1. deň:
Odlet z Viedne.

2. deň:
Prílet na ostrov Bali. Selamat datang – vitajte. Prvé dotyky s Indonéziou, ubytovanie v hoteli, výmena peňazí, zo všetkých sa stávajú milionári. Aklimatizácia pred dobrodružným programom.

3. deň:
Ráno presun na letisko a prelet na ostrov Flores (1,15 hod.). Už samotný let je zážitkom, pretože je veľmi panoramatický. Výhľady na nespočetné množstvo ostrovov vo Floreskom mori, či samotnú sopku Rinajni, ktorú plánujeme pokoriť. Prílet do mesta Labuan Bajo. Z letiska pokračujeme priamo do oblasti Manggarai. Cca 8 hodinový presun nákladným autom, pozorovanie prírody, ryžové polia a život miestneho obyvateľstva. Ubytovanie v eco lodge priamo v ryžovom poli s výhľadom na okolité hory, Floreské more a ostrov Mules.

4. deň:
Začíname putovanie do dedinky Waerebo. Po prírodnej stránke zaujímavý cca 4 hodinový trek džungľou. Cestou poznávame ako rastie kakao, škorica, klinčeky, káva. Budú nás počas našej cesty sprevádzať aj makaky a škrekot papagájov? Pred nami sa zjaví bohom zabudnutá dedinka, ukrytá pred zrakmi sveta. Waerebo – posledná dedina svojho druhu, kde manggarajci žijú v tradičných domoch – rumah adat. Spolu s miestnymi obyvateľmi strávime príjemný čas, zažijeme rituálne privítanie, nahliadneme do ich príbytkov, spoznáme chuť pravej mangarajskej kávy a ich tradičných jedál, ktoré pripravujú miestne ženičky. Jeden z najimpresívnejších zážitkov zájazdu!

5. deň:
Po raňajkách sa rozlúčime s obyvateľmi dedinky a vydáme sa na cestu späť džungľou. Po príchode do eco lodge sa pripravíme na cestu naspäť do mestečka Labuan Bajo, ktorú si zopakujeme v nákladnom aute. Cestou obdivujeme nielen prírodu ale aj zručnosť miestnych vodičov ako zvládajú nástrahy cesty.

6. deň:
Ranné nalodenie v prístave mesta Labuan Bajo. Začíname poznávať prekrásne zákutia Floreského mora a nádhernou ostrovnou scenériou sa preplavíme až na ostrov Rinca, ktorý je súčasťou Národného parku Komodo. Park je vďaka prírodným scenériám a varanovi komodskému zaradený na listinu UNESCO. Prechádzka po ostrove. Hľadanie varana komodského v jeho prirodzenom prostredí. Varan komodský – najväčší jašter žijúci na zemi, dosahujúci dĺžku až 3 metre a váhu 150 kg. Koľkých stretneme? Kúpanie, opaľovanie, šnorchlovanie, pochutnávame si na špecialitách pripravených posádkou, ktorá sa o nás stará.

7. deň:
Našou loďou, ktorá je nám plne k dispozícii, sa zastavujeme na tropických ostrovoch s plážami so snehobielym pieskom, všade plno mušlí. Ružová pláž Pantai Merah a komodské varany priamo na ostrove Komodo. Šnorchlujeme v koralových záhradách, pozorujeme krásne pestrofarebné rybičky. Spíme na lodi s výhľadom na neskutočné hviezdne nebo. Hľadáme súhvezdie Južný kríž.

8. deň:
Celé dopoludnie plavba Floreským morom. Smerujeme naspäť do prístavu Labuan Bajo, kde sa vylodíme, rozlúčime sa s posádkou a smerujeme na letisko, odkiaľ preletíme na ostrov Lombok. Následne nás na Lomboku čaká 3 hodinový presun do dedinky Sembalun, do základného tábora, odkiaľ sa začína výstup na sopku Rinjani. Oddych po dlhej ceste, stretnutie s horským sprievodcom a príprava na trek na vrch sopky Rinjani. 

9. deň:
Najnáročnejšia časť programu (fakultatívne) – vydávame sa na trek s cieľom pokoriť sopku Rinjani, najväčší vrchol hornatej lombockej krajiny. Týči sa do výšky 3726 m nad morom. Prvý deň absolvujeme časť výstupu, na záver ktorého sa ubytujeme v stanovom tábore, ktorý pre nás postavili naši nosiči a pochutnáme si na vysokohorských špecialitách, čo pre nás pripravili.

10. deň:
Pre tých aktívnejších, ktorí chcú zvládnuť výstup až na vrchol, čaká skorý budíček, aby stihli východ slnka na vrchole sopky. Prekonáte sa? Odmenou bude neopakovateľný výhľad na sopku samotnú, na Bali a Sumbawu. Po návrate do tábora a raňajkách zahájime zostup ku kráterovému jazeru, kde si dáme obed, oddýchneme v liečivých prírodných horúcich prameňoch, prípadne kúpanie v jazere. Pokračovanie v treku výstupom na okraj kaldery, kde strávime druhú noc v stanovom tábore.

11. deň:
Po raňajkách zbalíme tábor, urobíme ešte posledné zábery a vydáme sa na zostup do sasackej dedinky Senaru. Po úspešnom zvládnutí celého treku sa rozlúčime s našimi sprievodcami a nosičmi. Bola to makačka, ale tie výhľady a panoráma stála za tú námahu. Pokračujeme na ostrov Gili Meno, kde nás čaká leňošenie po náročnom treku.

12. deň:
Gili Meno je najmenší spomedzi Gili ostrovov. Patrí k ostrovom, ktoré ešte nezasiahol západný zhon, ani masy turistov. Ako dopravný prostriedok je tam využívaný bicykel alebo koč ťahaný konským záprahom. Môžeme si tu užiť šnorchlovanie alebo potápanie, pod vodou môžeme preskúmať koralové záhrady. Nachádzajú sa tu krásne pláže s krištáľovo čistou vodou. Počas pobytu budeme mať možnosť ochutnať z miestnej kuchyne, najmä ryby a zaručene čerstvé morské plody. Dnešný deň možnosť lodného výletu v okolí ostrovov. Stretneme aj morské korytnačky? Koraly rôznych tvarov a farieb, pestrofarebné rybičky, či vrak potopenej lode – to všetko môžeme vidieť počas výletu loďou s preskleným dnom.

13. deň:
Začíname presun na najznámejší ostrov Indonézie – Bali. Najskôr z Gili na Lombok, odkiaľ odletíme krátkym letom na Bali. Bali je samostatná provincia s vlastným jazykom a kultúrou. Ostrov bohov a domov hinduistickej komunity. Taktiež populárna turistická destinácia a ostrov umenia. Sochári, maliari, kováči, šperkári... Ostrov znie tradičnou i modernou hudbou a vlní sa v rytme tanca. Bali ponúka pre každého niečo. Je zmesou moderných turistických zariadení, s veľkou možnosťou nákupov, bohatá minulosť a pamiatky. Na Bali si každý nájde to svoje.

14. deň:
Celodenný oddych na pláži, bary, reštaurácie, shoppingy a rušný nočný život, tak vzdialený pokoju Floresu... alebo celodenný výlet po ostrove. Len čo opustíme turistické rezorty, mení sa Bali na krásnu krajinu s malebnými dedinkami obkolesenými majestátnou prírodou. Navštívime tradičný balijský príbytok a zoznámime sa so spôsobom života miestneho obyvateľstva, jeho zvykmi, tradíciami a kultúrou. Smerujeme do centra balijskej kultúry a umenia - mesto Ubud a okolie. Darí sa tu najmä bohatým maliarskym a rezbárskym tradíciám. Návšteva dielní miestnych remeselníkov. Všadeprítomná tropická zeleň umocňuje ráz krajiny. Ryža je základnou pestovanou plodinou a obživou miestneho obyvateľstva. Amfiteátre ryžových polí sú pre ostrov natoľko typické, že boli zapísané do listiny UNESCO. Pestuje sa i káva, koreniny a rôzne druhy exotického ovocia. Poznáte salak, rambutan, mangosten alebo sirsak? A čo tak cibetková káva? Náboženstvo je neodmysliteľnou súčasťou života Balijčanov. Svojim božstvám stavajú nádherné chrámy a dennodenne prinášajú obetné dary. Návštevu tradičného balijského chrámu nemôžeme vynechať. Všade kde sa pohneme, stávame sa svedkami jedinečnej balijskej symbiózy, kde turizmus kráča bok po boku s tradičným spôsobom života. Bali je naozaj raj.

15. deň:
Posledný BINTANG, čerstvý džús, masáž vo vlnách Indického oceánu, tuniakový steak, alebo radšej sate či soto ayam? Už ako znalci gastronómie, kultúry, histórie, geografie Indonézie opúšťame podľa mnohých raj na zemi. Transfer na letisko a odlet z Bali.

16. deň:
Prílet do Viedne. Prilietame plní zážitkov do všedného európskeho dňa.

Oslavujeme
Sun Travel Nitra oslavuje 20 rokov
Navštívte nás na
Sun Travel Nitra na Facebooku
Partneri
Chorvátske turistické združenie

Kontaktujte nás

Meno:
E-mail:

Telefón:

Text:

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »